Ο Διαγωνισμός έχει λήξει

Παρασκευή 31 Μαΐου στις 20:00
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

2nd tribute – PEDRO ALMODÓVAR

LIVE & Συζήτηση στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Το καινούργιο project του Voice 102,5 ονομάζεται The Writers Sessions και αφορά τους μεγάλους και σημαντικούς καλλιτέχνες που δεν τους «χωράει» η τέχνη τους, όπως ο Bob Dylan, η Patti Smith, ο Nick Cave, ο Leonard Cohen και ο Pedro Almodovar. Καλλιτέχνες που δεν μπαίνουν εύκολα σε καλούπια, που τα όρια τους περιορίζουν.Ανήσυχοι δημιουργοί που δεν παύουν να προσπαθούν να βελτιώσουν τα εκφραστικά τους μέσα με οποιοδήποτε τρόπο ή και να ανακαλύψουν καινούρια.Υπάρχουν μουσικοί που έγιναν συγγραφείς, συγγραφείς και ποιητές που έγραψαν τραγούδια, τραγουδοποιοί που στράφηκαν στην ζωγραφική, τα εικαστικά και την performance, αλλά  και κινηματογραφιστές που έγραψαν βιβλία.

Με καλεσμένους συγγραφείς, μεταφραστές, ποιητές, μουσικούς και δημοσιογράφους, συζητάμε για το έργο τους, εμβαθύνουμε και ξεκλειδώνουμε τους κώδικες, τις ιδέες και τις λέξεις που επεξεργάστηκαν και στο κλείσιμο της βραδιάς απολαμβάνουμε ζωντανά τη μουσική και τα τραγούδια τους,μια φορά το μήνα σε ένα σταθερό ραντεβού!

Ο Voice 102,5 σε συνεργασία με το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή επανέρχονται στο δεύτερο ραντεβού του The Writers Sessions την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 20:00 με ένα αφιέρωμα στον ευφάνταστο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και συγγραφέα Pedro Almodóvar.

            Στο panel σκηνοθέτης, συγγραφέας και σεναριογράφος Ζαχαρίας Μαυροειδής, η κριτικός κινηματογράφου Πόλυ Λυκούργου, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδόπουλος και η μεταφράστρια του βιβλίου του Pedro Almodóvar «Το τελευταίο όνειρο» (εκδ. Διόπτρα), Μαρία Παλαιολόγου.Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Μουχταρίδης. Live εκτελέσεις από τους Εύα Κοτανίδη, Κατερίνα Πολέμη και Γιώργης Χριστοδούλου με special guest τη Ρένα Μόρφη.

Τα soundtracks του Αλμοδόβαρ έχουν αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι των ταινιών του, προσθέτοντας στο συναισθηματικό τους βάθος, στον πολιτιστικό πλούτο και την αφηγηματική πολυπλοκότητά τους. Η εκλεκτική του χρήση της μουσικής υπήρξε καθοριστική στη διαμόρφωση του κινηματογραφικού του στυλ. ΟΑλμοδόβαρ συχνά χρησιμοποιεί τη μουσική ως αφηγηματικό εργαλείο, ενισχύοντας την αφήγηση αντανακλώντας τις εσωτερικές καταστάσεις των χαρακτήρων, προμηνύοντας γεγονότα ή παρέχοντας σχολιασμό στη δράση.

Ο Αλμοδόβαρ αγαπούσε και ανέδειξε τις «παλιές» φωνές του ισπανικού τραγουδιού, όπως η Chavela Vargas, αλλά και τις πιο σύγχρονες, όπως η Luz Casalή η Ιταλίδα Mina. Μετά τη συνεργασία του με τον Bernardo Bonezzi σε τέσσερις ταινίες, καθώς και με τους Ennio Morricone και Ryuichi Sakamoto, ο Almodóvar συνεργάστηκε με τον Alberto Iglesias το 1995 στην ταινία «Το μυστικό μου λουλούδι». Έκτοτε, ο συνθέτης έχει γράψει μουσική για όλες τις ταινίες του Αλμοδόβαρ όπως τα πλέον κλασικά του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, «Όλα για τη μητέρα μου», «Μίλα της», «Γύρνα πίσω» ή τον πιο πρόσφατο θρίαμβό τους, «Πόνος και Δόξα».

 

 

The Writers Sessions: το νέο event του Voice 102.5, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Βασίλης &Ελίζα Γουλανδρή, μια φορά το μήνα και κάθε μήνα, συζήτηση και live μουσική!

 

Το βιβλίο του Pedro Almodovar «Το τελευταίο όνειρο» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Για προσκλήσεις λάβετε μέρος στο διαγωνισμό στο σχετικό post στο INSTAGRAM του Voice 102.5 κάνοντας σχόλιο.

 

 

Powered by Protergia. «Η ενέργεια αλλάζει και γίνεται Protergia»

PROTERGIA

Listen Live
Now Playing
CHAT & MORE
TitleArtist

Στειλε μηνυμα στο studio